Társaságunk tagfelvételt nyert a Magyar Könnyűipari Szövetségbe

2021. április 1-jétől a Bv. Holding Kft. tagfelvételt nyert a Magyar Könnyűipari Szövetségbe.

A Magyar Könnyűipari Szövetség (a továbbiakban MKSZ) 1991 óta non-profit szervezetként működő, autonóm vállalkozói, munkáltatói szakmai érdekképviselet, amelynek célja, hogy összefogja a magyar textil-, textilruházati-, bőr-, szőrme-, cipőipari, a textiltisztító és egyéb kapcsolódó könnyűipari szakmákban tevékenykedő vállalkozásokat, és azok érdekeit szakmai, gazdasági szempontból egyeztesse és képviselje.

Az MKSZ hazai és nemzetközi fórumokon képviseli az ágazatot, szót emel az ágazat érdekében az Ágazati Párbeszéd Bizottság ülésein és a kormányzati szervekkel folytatott kommunikációban. Az MKSZ munkájában hangsúlyt kap a vállalkozások számára előnyt biztosító pályázati tevékenység, a tanácsadás és a szakmai partnerközvetítés is. Az MKSZ tagja az Európai Textil- és Ruhaipar Szövetségének (EURATEX), az Európai Bőripari Szövetségnek (COTANCE) valamint az Európai Cipőipari Szövetségnek (CEC) is. Aktív tagja a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ), együttműködik a VOSZ textil szekciójával, a Magyar Divat és Design Ügynökséggel, számos egyetemmel, kutató intézettel és a kamarákkal is. Alapítója a 2004-ben létrejött Könnyűipari Ágazati Párbeszéd Bizottságnak (KÁPB). Az MKSZ részvétele a hazai és az uniós szociális párbeszédben, és az EU-szintű munkaadói szervezetek (EURATEX, COTANCE, CEC stb.) munkájában a gazdaságdiplomácia eszköze. A Szövetségnek tagjai az ágazat aktív és meghatározó szervezetei, így a Textilipari Műszaki és Tudományos Egyesület (TMTE), a Textiltisztító Egyesülés (TTE) és a Bőr- és Cipőipari Egyesülés (BCE).

Tudj meg többet!