Jelentős nemzetközi díjat nyert a Bv. Holding projektje

Jelentős nemzetközi díjat nyert a Bv. Holding projektje

A Bv. Holding Kft. 2021. január elsején bevezetett csúcstechnológiás vállalatirányítási rendszerével elnyerte az SAP Quality Awards díját. Az egyedülálló innováció eredményeként létrejött fejlesztéssel a büntetés-végrehajtás gazdasági társaságai számára már hatékonyan tervezhetők és hajthatók végre a beszerzési, termelési, értékesítési folyamatok az ipari, a kereskedelmi és a szolgáltatási területen egyaránt.


A büntetés-végrehajtási gazdasági társaságokat tömörítő Bv. Holding vállalatcsoport tíz cégében mintegy háromezer fogvatartott dolgozik. A fogvatartottak munkáltatására létrejött gazdasági társaságok által készített termékek a textilipartól kezdve a bútorgyártáson át könnyű-, vegyes-, fém- és papíripari termékek széles skáláját felölelik, de a zárkaajtóikat és egyéb felszerelési tárgyaikat is az elítéltek készítik. A büntetés-végrehajtás gazdasági társaságainak köszönhetően biztosított a központi államigazgatási szervek és a rendvédelmi szervek takarékosabb működése, hiszen fogvatartottak mosnak a kórházaknak, készítik a hivatalok papíripari termékeit, gyártják a rendvédelmi szervek számára a speciális bakancsokat, egyenruhákat, felszelési tárgyakat.

A Bv. Holding cégeinél azonban korábban eltérő szinten volt a digitalizáltság, az egyes vállalatok nem egységes folyamatok mentén működtek, különböző módon tartották nyilván például a termelési adataikat, a kapacitásaikat, vagy a kiadásaikat. Nagy szükség volt tehát a modell racionalizálására, egységesítésére, költséghatékonyabbá tételére. Így született meg az SAP segítségével a büntetés-végrehajtásra „szabott” speciális vállalatirányítási rendszer. A fejlesztés eredményeként létrejövő új rendszer felhő alapú analitikai és riportolási modulokkal és intelligens funkciókkal egyaránt rendelkezik, így lehetővé teszi például a valós idejű adatanalízist és előrejelzést is.

A weboldal sütiket használ a honlap működtetése, használatának megkönnyítése érdekében. Bővebb információt a Sütikezelési Tájékoztatóban talál.
Tudj meg többet!