Állami Partnerség

2011-ben a teljes körű fogvatartotti foglalkoztatás megteremtése és általa a büntetés-végrehajtási szervezet önellátóvá, önfenntartóvá válása érdekében a Kormány létrehozta a Központi Ellátó Szervet (KESZ), amely feladatainak ellátására a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát (BvOP) jelölte ki. Az így kialakult zárt piaci rendszer egyik oldalán a jogszabályban meghatározott termékeket és szolgáltatásokat igénybe venni köteles egyes államigazgatási szervek, másik oldalán pedig a KESZ által az ellátásukra kijelölt, azt kötelezően megvalósító bv. gazdasági társaságok állnak. Átlátható és egyértelmű szabályok mentén találkozik a kereslet és a kínálat, amely hosszú távú és minden résztvevő megelégedettségét szolgáló üzleti kapcsolatok kialakítását teszi lehetővé. Az így megteremtett feltételek igénylői és végrehajtói oldalon is egyedülálló kiszámíthatóságot eredményeznek azzal együtt, hogy az állam reintegrációs feladatait is hatékonyan támogatják.

Ezen a képen a Magyar zászló látható, ahogy lobog a szélben, nemzeti színű zászlórúdon

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága ezzel együtt létrehozta az ÁLLAMI PARTNER tanúsító védjegyet, amely a minőség, a biztonság és a megbízhatóság szimbóluma, és egyben kifejezi a magyar nemzetgazdaság fejlődésében az állami szerepvállalás iránti elkötelezettséget. Használója előmozdítja a nemzetgazdaság fejlődését, s ezzel együtt támogatja a társadalmi hasznosság iránti törekvéseket és tevékenységeket.

A fogvatartottak kötelező foglalkoztatása közfeladat ellátására létrehozott, 100%-ban állami tulajdonú bv. gazdasági társaságok mindegyike jogosult e védjegy használatára.

A weboldal sütiket használ a honlap működtetése, használatának megkönnyítése érdekében. Bővebb információt a Sütikezelési Tájékoztatóban talál.
Tudj meg többet!